top of page

Leerlingvolgsysteem

Wij als school hebben er voor gekozen om leerlingen en hun ontwikkelingen op verschillende manieren te volgen. Allereerst houden de groepsleerkrachten groepsoverzichten bij. Deze bestaan uit toetsgegevens en harde data, maar bestaan voor een groot deel uit zachte data. De bevorderende en belemmerende factoren die de ontwikkeling van het kind kunnen beïnvloeden worden hier ook in beschreven. Dit alles om een totaalbeeld of ecologisch beeld te krijgen van uw kind (Van Meersbergen & Jeninga, 2012). De data wordt verkregen door onder andere gesprekken met de ouders, de leerling zelf, intern begeleiders en voorgaande groepsleerkrachten.

 

Omdat we van mening zijn dat uw kind eigenaar is van zijn of haar eigen leerproces geven we de leerlingen ook eigen verantwoordelijkheid op het gebied van het weergeven van behaalde resultaten. Dit doen de leerlingen door middel van het bijhouden van een digitaal portfolio.

 

Wanneer de leerlingen zelf een portfolio moeten bijhouden kan dit bijdragen aan de verantwoordelijkheid over het leerproces.(Poos, 2011). Door deze verantwoordelijkheid kan ook het zelfvertrouwen van de leerlingen groeien (Nieuwzuid, 2016) In een portfolio kunnen ten opzichte van een traditionele toets wel complete en complexe situaties worden weergegeven (Poos, 2011). Daarnaast gaat ook de reflectievaardigheid van leerlingen er op vooruit (de Koster, 2008).

 

Voor verdere informatie over het leerlingvolgsysteem en het portfolio verwijzen wij u graag door naar de schoolgids.

bottom of page